Головна » Культура

Скульптура - гімн людині

Скульптура – вид образотворчого мистецтва, твори якого мають об’ємну форму й виконуються засобами витесування, виливання, різьблення, ліплення тощо з твердих чи пластичних матеріалів (каменю, металу, дерева, глини).

ЧАРІВНІСТЬ АНТИЧНОЇ СКУЛЬПТУРИ Нескладно писати фарбами повітряні хмари чи пухнасте хутро і легке мереживо, а от перетворити мармур у хмари чи хутро – це тріумф художника, для якого немає нічого неможливого. Н. Дмитрієва, мистецтвознавець

Мистецтвознавці поділяють історію розвитку античної скульптури на декілька періодів: Архаїчний період; Класичний період;

Архаїчний період В архаїчний період у Стародавній Греції створювалися лише фронтальні та статичні статуї богів, які ніби застигли в урочистому спокої. В мистецтві панували два типи скульптури: оголена чоловіча фігура – курос і задрапірована жіноча – кора.

Статуї поступово почали набувати більшої гармонійності та пропорційності, але зовнішня декоративність творів залишилася. Статуї куросів зазвичай зводилися на честь переможців спортивних змагань.

Вони виготовлялися з добре обробленого мармуру, фігури зображувалися у довільних, природних позах. Вони були граціозними та по-аристократичному манірними. Статуї розфарбовувалися: волосся, очі та вуста – червоним кольором, одяг прикрашався яскравою каймою та візерунками синього, червоного та зеленого кольорів.

Робота Учениці 11-А класу Михайлової Вікторії


Теги: скульптура, Михайлова Вікторія
Навчальний предмет: Культура
Переглядів/завантажень: 1415/216


Схожі навчальні матеріали:
Всього коментарів: 0
avatar