Головна » Економіка |
Безумовно позитивний висновок – надана інформація, що дає дійсне і повне уявлення про реальний склад активів і пасивів, про господарську діяльність, систему обліку, звітність та фінансовий стан. Основою для формування судження аудитора є задокументовані аудиторські докази, які отримані в процесі виконання аудиту. . Безумовно-позитивна думка висловлюється за допомогою таких словосполучень: "справедливо та достовірно відображають", "представляють достовірно в усіх суттєвих аспектах". . Аудитор може надавати безумовно-позитивний висновок, коли виконуються всі наступні умови: 1) облікова політика підприємства відповідає концептуальній основі фінансової звітності та обставинам функціонування підприємства; 2) прийняті підприємством облікові оцінки відповідають фактичним обставинам функціонування підприємства; . Аудитор може надавати безумовно-позитивний висновок, коли виконуються всі наступні умови: 3) інформація, яка представлена у фінансових звітах, є відповідною, надійною, порівняльною та зрозумілою; 4) фінансові звіти дозволяють розкрити та зрозуміти користувачам вплив суттєвих операцій та подій на інформацію, що міститься у фінансових звітах. У випадку коли аудитор висловлює безумовно-позитивну думку, у тексті висновку вона формулюється в спеціальному параграфі, в якому чітко вказується, що фінансові звіти справедливо і достовірно відображають в усіх суттєвих аспектах результати господарських операцій (за відповідний звітний період) відповідно до визначеної концептуальної основи фінансової звітності. Chart Title in here text in ere Структура безумовно-позитивного висновку 1) адреса аудиторської фірми; 2) адресат; 3) дата аудиторського висновку; 4) заголовок; 5) вступний параграф. Chart Title in here text in ere Структура безумовно-позитивного висновку 6) відповідальність управлінського персоналу за фінансові звіти; 7) відповідальність аудитора; 8) аудиторська думка; 9) інші обов’язки стосовно надання висновку; 10) підпис аудитора. Дякую за увагу
Схожі навчальні матеріали: |
Всього коментарів: 0 | |