Головна » Культура

Індійський танець

Індія - велика країна, і в ній живе велика кількість етнічних і лінгвістичних груп. У цій країні зустрічається величезна різноманітність і багатство народної музики і танців. У кожному штаті танцюють народні танці. У кожного танцю свій характер, свій костюм. Танці північних штатів дуже сильно відрізняються від танців півдня.

Народні танці тісно пов'язані з подіями життєвого циклу, з явищами природи. Народження, весілля, закінчення збору урожаю - ось найважливіші події, що супроводжуються виконанням танців

Танцювати в Індії уміють і люблять. Багато індійців в дитинстві навчаються якому-небудь стилю класичного танцю або грі на музичних інструментах, а народні танці танцюють практично всі.

АБЕТКА ТАНЦЮ У ДАВНІХ ІНДІЙСЬКИХ ТРАКТАТАХ ПРОГОЛОШЕНО 108 ПОЗ ШИВИ, ЩО ЗВУТЬСЯ КАРАНИ

РІЗНОМАНІТНІ ПОЗИЦІЇ ПАЛЬЦІВ

КЛАСИЧНИЙ НАПІВКЛАСИЧНИЙ НАРОДНИЙ ЕСТРАДНИЙ (КІНЕМАТОГРАФІЧНИЙ) бхаратанатьям катхак катхакалі маніпурі кучипуді одісси мохініаттам

Катхак - виконується під класичну музику хіндустані .У сольному виконанні катхак включає в себе малі композиції нрітта, кожна з яких виконується на певний ритм.

Індійський танець тісно пов'язаний з проявом емоцій. Майже всі індійські танці виконуються босоніж - традиції, що прийшли з історії, оскільки в храм можна було заходити виключно босоніж.   Індійський танець - це і духовна практика, і система управління власним тілом. Індійський танець - видовище святкове і захоплююче, за яким стоять роки тренувань. На розучування танцювальних рухів йдуть 5-9 років.


Теги: Індія, танець
Навчальний предмет: Культура
Переглядів/завантажень: 784/201


Схожі навчальні матеріали:
Всього коментарів: 0
avatar