Головна » Хімія

Поширення глюкози в природі

Підготував учень 9 класу Антонюк Віктор Презентація на тему: «Поширення глюкози в природі»

Зміст: 1.Загальні відомості про глюкозу. 2.Поширення глюкози в природі. 3.Цікаві факти про глюкозу. 

Значення вуглеводів можна описати одним реченням: речовини, без яких життя на планеті Земля не було б таким солодким. І не лише тому, що друга назва цих речовин - цукри. Судіть самі: вуглеводи допомагають нам розв'язати безліч проблем. Загальні відомості про глюкозу

Вони живлять, вдягають, лікують, зігрівають, забезпечують рух, зберігають сталість внутрішнього середовища організму, беруть участь у збереженні й відтворенні спадкової інформації тощо. Глюкозу добув 1802 р. Ж. Пруст з винограду, тому її дотепер часто називають виноградним цукром. Молекулярна формула глюкози С6Н1206.

В природі глюкоза трапляється не лише у виноградному соку, а й у соках багатьох інших фруктів і ягід та чи не в усіх органах зелених рослин. Це не дивно, адже саме в рослинах відбувається фотосинтез за участю зеленого пігменту хлорофілу: Поширення глюкози в природі

Бджолиний мед також містить глюкозу. Особливо багаті на глюкозу виноград, черешні, вишні, малина, суниці, сливи, кавуни. З овочів найбільше глюкози містить гарбуз, білоголовкова капуста та морква. Глюкоза - одна з головних складових меду. У весільному обряді на Лівобеоежжі, зокрема Кролевеччині, молоді й гості на другий день весілля частуються паточним медом як символом солодкого життя, солодких любощів, здоров'я.

Дякую за увагу


Теги: Антонюк Віктор, Глюкоза
Навчальний предмет: Хімія
Переглядів/завантажень: 964/214


Схожі навчальні матеріали:
Всього коментарів: 0
avatar